недеља, 25. децембар 2016.

СЕВЕРНОКОРЕЈСКА СОЦИЈАЛИСТИЧА СЕЛА



У вези са карактеристичним распоредом објеката, севернокорејска села се често злурадо називају „концентрационим логорима“, од стране иностраних „експерата“ и још мање релевантних медија.
За само једну годину, током 2013. године, на Воћној фарми Косан (Кангвон провинција) изграђено је 510 кућа. Свака кућа има две или три дневне собе, складиште и кош. Данас, област Косан, са модерним стамбеним јединицама у подножју планине, постала је једна од најзначајнијих по производњи воћа.


Наредна фотографија приказује село које се налази на путу за град Вонсан. Село је дом за многе раднике који раде на локалном земљишту. У модернизацији и побољшању плодности земљишта помажу им научници са Вонсановог пољопривредног универзитета.
Близу Пјонгјанга налази се Јангчон повртарска задруга. Ова задруга је икона сеоске социјалистичке грађевине. Нове стаклене баште покривају десетине хектара. Село има снажну заједницу која помаже у повећању повртарских производа. Поред тога, има и модерне куће, јаслице, забавиште, спортске просторије и друштвено-културне објекте, који су на завидном нивоу.









Explore DPRK
превод: Иван Петровић

2 коментара: